Maukkaiden leivonnaistemme valmistus aloitettiin jo vuonna 1974. Laitilan Leivän perustaja Silja Heinonen valmisti ”vahingossa” ylisuuria kilon painoisia kääretorttuja ollessaan maatilalla lastenhoitajana. Siitä innostuneena hän päätti lähteä leipurikouluun, missä leipurimestari usein varoitti Siljaa liian isoista kääretortuista. Valmistumisen jälkeen vuonna 1974 Silja sai mahdollisuuden ryhtyä pitämään omaa leipomoa Laitilassa. Pienen leipomotilan vuokran hän sai maksettua paikallisen huoltoaseman leivonnaistoimituksilla, jonka omistaja toimi myös vuokraisäntänä. Silja piti tärkeänä, että leipomossa käytettiin ensiluokkaisia raaka-aineita sekä samalla tukien lähituottajia. Pian hän alkoi toimittaa tuotteitaan myös lähiseudun kauppoihin. Vuonna 1980 toiminta oli kasvanut jo niin paljon, että Siljan leipomo siirtyi uusiin ja isompiin toimitiloihin. Tällöin muutto tapahtui aviomiehen ja heidän pienen poikansa kanssa. Siellä hän pystyi kasvattamaan sekä laajentamaan toimintaansa. Jo hetken ajan kuluttua Siljan puoliso Ahti Heinonen sai idean lähteä myymään tuotteita lähiseudun toreille ja markkinoille. Se oli hyvä ja kauaskantoinen päätös. Vuoden 1986 syksyllä Siljan poika Mika Heinonen aloitti leivonnaisten myynnin kahdeksanvuotiaana joka lauantai Uudenkaupungin torilla. Vuonna 1992 markkina- ja torimyynti alkoi kasvaa merkittävästi Mikan toimesta. Nuoresta iästään huolimatta Mikalla oli kova tahtotila kasvattaa ja laajentaa leipomon toimintaa. Vuonna 1996 toimintaan tuli mukaan myös Mikan vaimo Inga Heinonen, jolloin he yhdessä alkoivat kehittämään tuotteistoa kysyntää vastaavaksi. Ensimmäisiä suuria muutoksia oli, että siirryttiin kokonaan täysin laktoosittomaan tuotantoon. Laitilan Leivästä tulikin Suomen ensimmäinen täysin laktoositon leipomo. Vuonna 2000 tehtiin mittava leipomon laajennus sekä suuria laiteinvestointeja, näin pystyttiin varmistamaan tuotanto kysyntää vastaavaksi. Vuonna 2003 syntyi Ingalle ja Mikalle pieni tytär Nea Heinonen. Hänkin on nykyään toiminnassa aktiivisesti mukana. Markkina- ja torimyynti tuli vuonna 2005 tilanteeseen, jossa leipomon tuotteita myytiin koko Suomessa monissa tapahtumissa, eikä toiminta voinut enää kasvaa. Mika teki samana syksynä päätöksen, että leipomo lähtee toimittamaan tuotteita myös päivittäistavarakaupoille. Kiinnostus oli suurta ja alle vuodessa oli jo yli 100 kauppaa asiakkaana. Kasvu kiihtyi vuosi vuodelta, leipomoa laajennettiin ja kauppoja oli jo 500 asiakkaana. Inga alkoi miettiä tulevaa ja vuonna 2016 alettiin rakentamaan gluteenitonta leipomoa. Gluteeniton leivonta alkoi tammikuussa 2017 ja myynti alkoi välittömästi menestyksekkäästi. Toiminnan edelleen kasvaessa hankittiin erillinen keskusvarasto vuonna 2018. Vuonna 2024 Laitilan Leipä täytti 50-vuotta. Tänä päivänä Laitilan Leivän tuotteita löytyy jo 1.300 kaupasta ympäri koko Suomen maan. Jatko onkin sitten perheleipomomme ja asiakkaitemme yhteistä taivalta…